Hány védett növényfaj él a Törökugratónál? 22! Tudom meg a "Természeti értékeink Útikalauz - Budaörs"- című füzetből, amit a Tavaszköszöntő fesztiválon találtam a Csiki Pihenőkertben. Gyönyörű napos idő volt vasárnap délelőtt, a legideálisabb a rendezvény számára és számunkra is persze. El is terveztem, hogy legközelebb személyesen is megnézzük a tavaszi héricseket, törpe íriszeket az ajánlott Csiki Pihenőkert - Törökugrató túraútvonalon, ha végre tényleg kitavaszodott.

De ezen a hétvégén kiélveztük a Pihenőkert nyújtotta örömöket. Először is megnéztük az indián sátrakat, totemoszlopokat. Utána bementünk a jurtafalu egyik jurtájába, hogy megállapítsam, ha gyerek lennék, ki sem jönnék belőle főleg, hogy még kényelmes ikeás ágyak is voltak benne! :) Az igazi kihívást az íjászat jelentette, kipróbálhattuk a tudományunkat, a kis tanulók szakszerűen megmutatták, hogyan is kell fogni a nyílvesszőt.

A hatalmas zöld felület Manka kislányom szaladgálásra csábította, de a csattanó ostorcsapások hangjára azért megállt. De mégis inkább  azért, hogy kipróbálja a dobokat, kicsi sámánként ütögette és táncolt is hozzá. Hatalmas játszótér is várta a gyerekeket, kicsiket, nagyokat egyaránt, itt töltöttük az időnket, amíg kész nem lett a gyerekek nyújtotta lepény. Csak úgy illatozott a szakajtóban, nomeg a szalvétánkon egy tejfölös és egy lekváros lepény. Annyira finom volt, hogy este itthon is sütöttünk egy hajdinalisztes változatot, igaz, nem szabadtéri kemencén, de azért visszahozta a délelőtt jó hangulatát..

 

Kis kerámia figurákat is lehetett festeni, mi  elmerültünk a kézműveskedésben, míg mások korabeli viseleteket próbáltak, vagy Lehel kürtjét fújták. A rendezvényt egy finom bogrács-gulyás zárta.

DSC_0192.jpg

DSC_0194.jpg

 

 

 Ha jó idő lesz, legközelebb is ellátogatunk ide, minden hétköznap 10:00-16:00 óra között nyitva áll a Csiki Pihenőkert kapuja..

DSC_0193.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budaorsonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr155887513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása